Γιατί Εμάς :

Κάθε μαθητής είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ


Οικογενειακό Περιβάλλον


Ασφάλεια και φροντίδα


Νευρογλωσσικός προγραμματισμός


Επαγγελματικός προσανατολισμός


Καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί


Διαρκής επιμόρφωση


Υψηλό ποσοστό επιτυχιών


Διδασκαλία από εμάς τους ίδιους


Δράσεις και καινοτομία


Ολιγομελή τμήματα


  • Επαγγελματικός προσανατολισμός (βρες ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει)
  • Μαθησιακοί τύποι  (μάθε πως μαθαίνεις εύκολα και γρήγορα)
  • Συναισθηματικοί νοημοσύνη (μάθε πως μπορείς να εξελιχθείς περισσότερο)

Το σχολείο μας λειτουργεί ως Πιστοποιημένο Κέντρο της σειράς ARISTONTEST, σε συνεργασία με την εταιρία COMPUTERACADEMY και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (UNIVERSITYOFNICOSIA).

Τα ARISTONTEST αποτελούν μια σειρά από ψυχομετρικά τεστ που αναλύουν συνδυαστικά τις ικανότητες,  τις δεξιότητες και την προσωπικότητα του ατόμου, βοηθώντας το να αποκτήσει αυτογνωσία(“γνώθι σ’ αυτόν”).

Ο μαθητής καλείται να απαντήσει με ειλικρίνεια μια σειρά ερωτήσεις που προβάλλονται στην οθόνη του υπολογιστή. Στη συνέχεια ένα έμπειρο σύστημα (expertsystem) αξιοποιεί εξελιγμένους κανόνες, προχωρημένα μαθηματικά  μοντέλα και σταθμίσεις (norm) ώστε να παράγει έγκυρες απαντήσεις που συνιστούν το προφίλ κάθε υποψηφίου το οποίο λαμβάνει σε έντυπη μορφή.

Το κέντρο ξένων γλωσσών “ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ” προσφέρει στους μαθητές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο τις παρακάτω συστοιχίες που περιλαμβάνουν 8 βαθμούς αλήθειας –εγκυρότητας των απαντήσεων που δίνει ο υποψήφιος:

  • ARISTON Kids (Learning Styles) για παιδιά από 7 ετών.

Η συστοιχία αυτή εξετάζει: μαθησιακούς τύπους –εγκεφαλικά ημισφαίρια- μαθησιακές ικανότητες.

Τα ευρήματα της συστοιχίας αυτής βοηθούν τους γονείς να γνωρίσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους, να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους, να διαπιστώσουν τους υποκείμενους μαθησιακούς τους τύπους, να εντοπίσουν τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταδίδεται η γνώση στο παιδί, ώστε να μαθαίνει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

  • ARISTONCandidates (Επαγγελματικός προσανατολισμός) για μαθητές από 13 ετών.

Η συστοιχία αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για επαγγελματικό προσανατολισμό. Αναλύει σε βάθος τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες του υποψηφίου. Αναφέρεται στην αυτοεκτίμηση του σε σχέση με τον εαυτό του/ το σχολείο/ την οικογένεια /το κοινωνικό περιβάλλον του, όπως και στην εστία ελέγχου που διακρίνει τον υποψήφιο. Συσχετίζει την εργασιακή του προσωπικότητα με συγκεκριμένες πανεπιστημιακές ειδικότητες και αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα του Μηχανογραφικού Δελτίου του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και Ξένων Πανεπιστημίων.

  • ARISTON Personal Development (Προσωπική εξέλιξη) για ενήλικες.

Η συστοιχία αυτή απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την προσωπικότητά τους, να ανακαλύψουν επιπλέον δυνατότητες που ενδεχομένως έχουν, αλλά δεν το γνωρίζουν, καθώς και να διαπιστώσουν τον βαθμό συμβατότητας με τους οικείους τους (σύντροφοι, φίλοι, παιδιά, κ.λπ.).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ “ARISTONTEST”

NET ((Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων)

“ Το ΑΡΙΣΤΟΝ βάζει “άριστα” στο μέλλον σου. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες του ατόμου. Βοηθά τον ενδιαφερόμενο να εντοπίσει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν”.

ANTENNA (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων)

“… μια νέα μέθοδος που εφαρμόζουν οι επιστήμονες προκειμένου να εντοπίσουν την έφεση ή το κρυφό ταλέντο μικρών- ακόμα και πεντάχρονων παιδιών”

“Νέα μέθοδος επαγγελματικού προσανατολισμού”

“Ψυχομετρικό τεστ, που ανακαλύπτει τα ταλέντα”

Τι είπε ο JOHNHOLLAND, ο εμπνευστής της κλίμακας RIASEC για το ΆΡΙΣΤΟΝ  τον Ιούνιο 2008:

“ARISTON takes my theory a step further”.

(Το ΆΡΙΣΤΟΝ Τεστ ανέπτυξε τη θεωρία μου ένα βήμα παραπέρα)

“ARISTON is the best application of my theory I have seen so far”

(Το ΆΡΙΣΤΟΝ Τεστ αποτελεί την πιο πιστή εφαρμογή της θεωρίας μου που έχω δει μέχρι σήμερα).